• Képeslap küldése

Támogató:


Zselyk múltjával a XIX. Század végén Józsa Péter a falu és az egyház jegyzője foglalkozott. Józsa Péter helybeli földműves család sarja volt, aki a tollat is éppen olyan biztosan kezelte, mint a földművelés szerszámait.

Szállás

„Vendégként érkezik, zselykiként távozik.”

 

Kedves Érdeklődő! 

Zselyket uticélul azoknak a kedves vendégeknek ajánljuk, akik valami mást szeretnének a fárasztó, városi élet után, akik kicsit meg szeretnének állni. Szabadidejét itt csendes, nyugodt környezetben töltheti, hallgatva a madarak csiripelését, a kakaskukorékolást. Megízlelheti a helyben megtermett, akár saját kezűleg gyűjtött gyógynövények teáinak ízét, nem beszélve a helyi borokról és pálinkákról. Meghallgathatja a háziak elbeszéléseit a faluról, munkájukról, életükről, történeteket a régiekről. Nagyokat sétálhat a környék dombjain, erdeiben, gyönyörködhet a naplementében. Felkínáljuk Önöknek azt az egyedülálló lehetőséget, hogy bekapcsolódhatnak a napi munkákba, mint például mezei munkák, vagy állatok gondozása.

 Jöjjön el hozzánk, tapasztalja meg vendégszeretetünket és az itt élő emberek mindennapi szokásait.

 Adottságok

 Családoknál tudunk szállást biztosítani, előzetes egyeztetés után.  Az illemhelyet, mint a falvakban általában az udvaron találjuk. Jellemző a családokkal közös fürdőszoba használat.

Ha sikerült kedvet ébreszteni, és szeretné személyesen is megtapasztalni a zselykiek vendégszeretetét, és hamisítatlan, egyszerű falusi környezetben eltölteni néhány napot, kérjük  a következő címen érdeklődjön: zselyk@zselyk.eu.

Telefonon: Vajda Ilona: +40/743 362 037.

 

Szeretettel várjuk:


                              ProZselyk Egyesület

 

Zselyki emlékek, beszerezhetők a boltban:

pálinkás kupica 5 lej

boros kupa: 9 lej
 

képeslap: 2 lej
ajándék tasak: 8 lej                              

 


Fiatalember csodálja, Misi bácsi milyen ügyesen kaszál. Dől a fű, gyűlnek a rendek. Egyszer felsóhajt: hát, ez az amit én sose tudnék megtanulni, nincs ritmus érzékem. Misi bácsi megnyugtatja: van a kaszának!